Similar Posts
Πέμπτη, ημέρα της Χημείας! Chemistry Thursday: Πολυφαινόλες!
ByOCCΠολυφαινόλες Τι ακριβώς όμως είναι οι πολυφαινόλες; Φαινόλες χαρακτηρίζονται οι ενώσεις εκείνες οι οποίες έχουν στο μόριό τους τουλάχιστον έναν αρωματικό δακτύλιο και συγκεκριμένα διαθέτουν μια χαρακτηριστική ομάδα που μοιάζει με την φωτογραφία. Πολυφαινόλες είναι μια μεγάλη οικογένεια από φυσικά φυτικά προϊόντα τα οποία συναντάμε κυρίως στα φρούτα, στα λαχανικά, στους ξηρούς καρπούς, στους…
Πέμπτη, ημέρα της Χημείας! Chemistry Thursday: Αιθέριο έλαιο Τζίντζερ
ByadminΑιθέριο έλαιο Πιπερόριζας (Ginger essential oil) Η πιπερόριζα (Zingiber officinale) ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae. Είναι ένα ποώδες, τροπικό φυτό που φτάνει στο ύψος το ένα μέτρο. Το ρίζωμα έχει κιτρινωπή εξωτερική επιφάνεια με διαμήκεις ραβδώσεις. Είναι εγγενές φυτό της νότιας Ασίας και γενικά ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Το αιθέριο έλαιο από το ρίζωμα είναι…
Πέμπτη, ημέρα της Χημείας! Chemistry Thursday: Χρήσιμοι οροι της κοσμητολογίας!
ByOCCΧρήσιμοι όροι της κοσμητολογίας Πολλοί όροι που συναντούμε στην κοσμητολογία έχουν τη βάση τους στη βιοχημεία καθώς πολύ συχνά αναφερόμαστε στις πρωτεΐνες και στα λιπίδια που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί χρήσιμοι όροι που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της διεθνούς βιβλιογραφίας. Moisturizer (υγραντική ουσία) : Μια ουσία ή ένα προϊόν που…
Πέμπτη, ημέρα της Χημείας! Chemistry Thursday: Parabens!
ByOCCParabens Τα parabens είναι μια ομάδα ενώσεων που προέρχονται από την εστεροποίηση του παρα-υδροξυβενζοϊκού οξέος. Ανάλογα τον τύπο του R, τα parabens παίρνουν και το όνομά τους. Τα πιο γνωστά είναι : methylparaben όπου R : -CH3, ethylparaben όπου R : -CH2CH3, propylparaben όπου R : -CH2CH2CH3 και butylparaben όπου R : -CH2CH2CH2CH3 Χρησιμοποιούνται στη…
Πρακτικος οδηγός για την ορθή παραγωγή και νομότυπη κυκλοφορία καλλυντικών προϊόντων με βάση την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία
ByOCCΠρακτικος οδηγός για την ορθή παραγωγή και νομότυπη κυκλοφορία καλλυντικών προϊόντων με βάση την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία Ο οδηγός αυτός στόχο έχει να διευκολύνει τον Έλληνα παραγωγό στην δημιουργία και κυκλοφορία των προϊόντων του. Οι πληροφορίες που παραθέτουμε αποτελούν αποτέλεσμα μελέτης της τρέχουσας σχετικής νομοθεσίας και εμπειρικής παρατήρησης της πραγματικότητας στην χώρα μας. ***************************************************************************…
Ζάχαρη στο σαπούνι!
ByOCCΠολύ διαδεδομένη τον τελευταίο καιρό στις διεθνείς συνταγές για σαπούνι ψυχρής μεθόδου είναι η προσθήκη ζάχαρης. Λέγεται ότι το υλικό αυτό αυξάνει τον αφρισμό στο σαπούνι και χαρίζει πλούσια σαπουνάδα. Ας δούμε γιατί. Όταν προτείνεται η προσθήκη ζάχαρης στο σαπούνι για έξτρα αφρισμό εννοείται συνήθως σακχαρόζη, δηλαδή η κοινή ζάχαρη. Άλλο κοινό ζάχαρο που απαντάται…






